DE COOPERATIEVE-GEBALANCEERDE MAN

Ambitie

Je hebt een curieuze en interessante combinatie van eigenschappen waarmee je je krachtig door het leven slaat. Je hebt, zoals dat wordt genoemd, een uitgebalanceerd brein. Dat betekent dat je zowel een empatische kant hebt, maar ook goed bent in het herkennen van patronen, je interesseert voor systemen en kunt goed verbanden leggen. Je combinatie van empathie en cognitie maakt enerzijds dat je ook graag (veel) tijd aan je familie wilt besteden. Maar ook wil je worden uitgedaagd door vraagstukken die een uitdaging betekenen voor je rationele kant.

Sterktes en zwaktes

De combinatie van de systematiek en empathie van je fundamentele motivatie is een sterke eigenschap. Voordat je een besluit neemt, bekijk je het probleem zorgvuldig, je wikt en weegt en neemt pas daarna een besluit. Voor deze afweging heb je ook tijd nodig – je bent dan ook niet impulsief. Maar soms zit dit profiel je dwars omdat je sterkte tevens je zwakte is. Er komen problemen voorbij waarbij je systematiek en empathie om voorrang strijden. En dan kan het lang duren voordat je eruit bent. Dat punt wil nog wel eens ongeduld en wrevel opwekken, niet alleen bij jezelf maar ook de mensen die min of meer afhankelijk zijn van je besluit. Maar heb je eenmaal besloten, blijf je ook – soms tegen beter weten in – bij je besluit. Dat betekent dat één van je sterktes je loyaliteit is. En dat draagt positief bij tot je reputatie.

Opleidingen werk

Met jouw ambitie kies je voor een lange termijn strategie. Je kracht is dat je bereid bent te investeren in je toekomst. Je denkt na over wat voor soort werk je zou liggen en kiest daarbij een goede opleiding in de wetenschap dat je soms niet helemaal zeker bent over wat je in de toekomst wil gaan doen. De investering in je opleiding betekent ook dat je kunt leven met een uitgestelde beloning. En hoewel je een student en werknemer bent met een visie op je toekomst, heb je er toch niet alles voor over. Je zult meestal in een management-achtige functie terecht komen. Zo’n functie heeft je voorkeur, want je houdt van menselijk contact maar tegelijk moet besluiten nemen over rationele problemen. Je motivatie gunt je werknemers en collega’s dezelfde ruimte als jezelf om niet alleen met hun werk bezig te zijn, maar ook een sociaal leven te leiden. Je bent over het algemeen een geziene en vertrouwenwekkende manager die toch het beste uit de mensen weet te halen.

Relaties

Menselijk contact is voor jou van belang om iedere dag met enthousiasme aan de slag te gaan. Het gezinsleven is voor jou van groot belang. Je draagt je gezin op handen, maar overdrijft niet. Je vangt problemen op die zich voordoen, zowel problemen die meer relationeel en emotioneel getint zijn als cognitief. Je hebt het beste met je familie en vrienden voor en blijft loyaal.

Ontspanning

Hoewel je gezin op de eerste plaats komt, heb je af en toe iets anders nodig.De behoefte aan een zekere bewegingsvrijheid is je dan ook niet vreemd. Af en toe voelt het gezinsleven te beklemmend en moet je er even met je vrienden op uit. Je hebt een brede maar niet al te diepe belangstelling voor een aantal onderwerpen. Zo vindt je muziek en films interessant, maar niet meer dan dat. Kortom, je voelt je de meeste tijd een gelukkig mens.

© 2009/2020, Simons & Waldorp